De verpakking is populairder, maar de consument moet nog wennen.

Bier in blik had jarenlang een slecht imago, met name doordat supermarkten goedkope pilsners ook op deze manier in grootverpakking verkochten. De zich snel ontwikkelde craftbierwereld denkt echter heel anders over bier in blik. Het is een licht- en luchtdichte verpakking, waardoor het bier langer goed blijft. Met name voor de IPA’s waarin hop een belangrijke rol speelt, is dat een groot voordeel.

Glasverpakking heeft natuurlijk nog steeds een dominante positie en zeker in de horeca biedt deze verpakking een vertrouwde en aantrekkelijke presentatie. Technisch gezien is blik echter beter. Niet zo gek dus dat steeds meer brouwers hun craftbier erin verpakken. Sommigen besloten zelfs al alleen nog maar in blik af te vullen.

De Noorse brouwerijen Cervisiam en Lervig maken ware kunstwerken van de blikverpakking wat in Scandinavische landen al meer is geaccepteerd. Maar ook de blikverpakkingen van de Nederlandse brouwers als Kees, Walhalla en van Moll spreken tot de verbeelding, al gaat het natuurlijk nog steeds om de inhoud. De artistieke ontwerpen en kleurstellingen van sommige blikverpakkingen zijn zelfs verzamelobjecten te noemen. Ondanks de ontwikkelingen zal bier in blik nog niet zomaar tot applaus leiden. Sommige consumenten verwachten ook een lagere prijs. Hoewel craftbier in blik dus in opkomst is moet er bij verkoop nog steeds een verhaal worden verteld. Uiteraard kun je het thuis nog steeds wel uitschenken in het bijpassende glas!

Bij Lokaal Oostwest verkopen we al een flinke hoeveelheid craftbier in blik van diverse brouwerijen. Kom eens langs en laat je verrassen!